Uitleg iconen

De belangrijkste productkenmerken worden hieronder in het kort uitgelegd en geïllustreerd weergegeven in eenvoudige en herkenbare iconen en worden bij de series en producten vermeld.

PED gekleurd

De PED kleuring staat voor Pulse Electro Deposition, een industrieel proces dat elektriciteit gebruikt om metaal te coaten met chroom of lak.

PVD gekleurd

De PVD kleuring staat voor Physical Vapour Deposition,  een duurzame, permanente en slijtvaste kleurtechniek. In vacuümkamers wordt een extra metaallaag aangebracht door middel van dampafzetting.

Coldstart energiebesparing

De Coldstart mengkranen van IVY zijn energiebesparend, omdat ze bij de basispositie alleen koud water laten stromen. De vraag naar warm water zal bewust uitgevoerd moeten worden. Met de Coldstart uitvoering heeft u minder energieverbruik omdat de leidingen dan niet onnodig met warm water gevuld worden.

Waterbesparend

Besparing op water betekent niet alleen besparing op het milieu, het betekent ook besparing op geld. Elke druppel water die niet overbodig verwarmd hoeft te worden betekent besparing. Dus ook op energie en onze waardevolle hulpbronnen.

Neoperl perlator

Water- en energiebesparende mondstuk voor kranen dat zorgt voor zachter aanvoelend water. Eenvoudig te verwijderen en schoon te maken met speciaal bijgeleverde gereedschap. 

Vernet binnenwerken

De thermostatische binnenwerken/elementen die zorgen voor een nauwkeurige en stabiele watertemperatuur op het tappunt zijn afkomstig van de Franse Vernet Group.

Flühs binnenwerken

In deze kranen worden de gepatenteerde cartridges en componenten van het Duitse Flühs verwerkt. Op deze volledig van messing gemaakte, kwalitatieve binnenwerken wordt een 10 jarige garantie verleend.

Citec binnenwerken

Deze kranen zijn uitgevoerd met de soepel werkende componenten en cartridges van de Spaanse Citec Group. Deze hoog technologische fabrikant staat bekend om haar technologische voorsprong en ontwikkeling van geavanceerde producten voor de vloeistoftransport.

Inbouwbox

Voor de IVY inbouwkranen zijn speciale, universele inbouwboxen ontwikkeld. Gemakkelijk te installeren en onzichtbaar weg te werken.

Comfort en EcoAir

De toevoeging van lucht aan het water zorgt er voor dat de wellness ervaring extra benadrukt wordt omdat het watergevoel wordt verbeterd. Het water lijkt voller, lichter en zachter te worden. Bovendien zorgt de Eco Air voor een aanzienlijke waterbesparing.

Center gepolijst

Deze ‘schitterende’ vorm van polijsten op de bovenzijde van de hendel geeft een nog luxere uitstraling.

Roestvaststaal (RVS 316)

Roestvaststaal of kortweg RVS is zeer goed bestand tegen de invloeden van water, de stevigheid en de beschermende eigenschappen van roestvrij staal worden er niet door aangetast. Bovendien zijn er op RVS kranen minder snel vlekken en vingerafdrukken zichtbaar.  De IVY kranen zijn uitgevoerd in de RVS legering AISI316, de beste legering die voor kranen beschikbaar is. 

Installatievriendelijk

De IVY producten zijn altijd gemakkelijk te installeren volgens de normen en vaste gebruiken van de installateur. Hiervoor kunnen ook alle gangbare gereedschappen gebruikt worden.

Antikalk nozzles

De douchekoppen zijn voorzien van anti-kalk nozzles waardoor de douchekop zeer eenvoudig ontkalkt kunnen worden.

Doorstroomcapaciteit kranen

De doorstroomcapaciteit is de maximale hoeveelheid water die wordt doorgelaten door de leiding van de kraan, uitgedrukt in aantal liters per minuut.

Doorstroomcapaciteit handdouche

De doorstroomcapaciteit is de maximale hoeveelheid water die wordt doorgelaten door de leiding van de handdouche, uitgedrukt in aantal liters per minuut.

Doorstroomcapaciteit douchekop

De doorstroomcapaciteit is de maximale hoeveelheid water die wordt doorgelaten door de leiding van de douchekop, uitgedrukt in aantal liters per minuut.

Doorstroomcapaciteit badkraan

De doorstroomcapaciteit is de maximale hoeveelheid water die wordt doorgelaten door de leiding van de badkraan, uitgedrukt in aantal liters per minuut.

Cooltouch

De cooltouch uitvoering kenmerkt zich doordat de buitenkant van de kranen nooit warmer kan worden dan de ingestelde thermostaat temperatuur. Het heetwaterdeel binnenin een kraan wordt bij een cooltouch kraan met koud water gekoeld en zorgt ervoor dat het metalen oppervlak niet te heet wordt. Vooral ook veilig voor gevoelige kinderhandjes.

Messing 4MS

Messing van het type 4MS; een harde legering van koper en zink dat gebruikt wordt voor de productie van kranen. Gemaakt volgens de normen en kwaliteitseisen die voortkomen uit het ‘4MS Initiatief’ en speciaal geschikt is voor drinkwater.

Home

Over IVY

Home

Over IVY